fbpx

Lapsen tunteet

19. Jukka Hukka –tunnekirjan arvonta* ja tietoa tunnekivikampanjasta!

admin /

Sain tätä blogikirjoitusta varten Jukka Hukka –kirjan arvostelukappaleen sekä kirjan arvottavaksi lukijoiden kesken, kiitos PS-kustannus! *Arvonta on päättynyt.

Hän huoliaan repussa
piilossa kantaa,
niiden aina itseään
vaivata antaa.

Ei osaa hän murheita
mielestään päästää,
niiltä kavereitaankin
koettaa säästää.

Nyt entistä raskaampi
murheiden taakka
painaa Jukka-rukan
maankamaraan saakka.

Jukka Hukka ja lohikäärmevauva -kirjassa kuvataan hienolla tavalla, miten murheet saavat Jukka Hukan kulkemaan kumarassa, ja painavat murheet repussa saavat hänen kulkunsa hidastumaan niin, että hän jää ystävistään jälkeen.

Jukka Hukka -kirjasarjan kirjat on kirjoitettu runon muotoon, mikä erottaa sarjan kivalla tavalla muista tunteita käsittelevistä lastenkirjoista. Runomuotoista kirjaa tulee luettua enemmän ajatuksella ja hitaammin, niin että runon viestiä ehtii pohtimaan kunnolla.

Kuten Jukka Hukalla, myös monilla lapsilla on huolia, joita voi olla vaikea sanoittaa ja kertoa aikuiselle. Koronavirustilanne, vanhempien ero, kiusaaminen, läheisen kuolema, kuormittavat perhetilanteet… huolia voi olla monenlaisia, isoja ja pieniä. Sadut ovat yksi toimiva apuväline huolista jutteluun.

Kun on huolia, tekeminen ja oleminen voi tuntua raskaalta kuten Jukka Hukan painava reppu, eikä arjessa jaksa iloita niistä hyvistäkään asioista kuten ystävistä tai harrastuksista. Joskus huolet voivat rasittaa ilman, että sitä itse edes huomaa.

Kun joku tekee huolet näkyväksi ja antaa luvan niistä puhumiseen, olo voi yllättäen helpottua!  

Päivi Possu rauhoittaa:
”Autetaan,
murheet kaikkien reppuihin
jaetaan.

Joku huolista varmaan
tuttukin on,
ehkä tiedämme
ratkaisun mainion.”

Jukka Hukka –kirjassa ystävät palaavat takaisin Jukan luo, kun he huomaavat, että hän on jäänyt muista jälkeen. He auttavat Jukkaa tyhjentämään repun murheista.

…ja murheille tapahtuu kirjan lopussa jotain yllättävää!

Suosittelen lämpimästi kirjaa, jos haluat kauniiden kuvien ja runollisen tarinan avulla jutella lapsen kanssa huolista!  

Kuten ystävät auttoivat Jukka Hukkaa, nyt myös sinä voit auttaa lapsia kertomaan huolistaan helpolla tavalla:


HUOM: Kampanja on päättynyt.

Voit auttaa meitä lähettämään tunnekivet ohjeineen tamperelaisille kouluille opettajien, koulukuraattoreiden ja -psykologien käyttöön, jotta lasten olisi helpompi kertoa huolistaan!

Kampanjan onnistuessa yli odotusten lähetämme tunnekiviä myös päiväkoteihin. Kampanja on osa Tampereen kaupungin MunTampere joukkorahoituskampanjaa ja mukana on monia muitakin hyviä kampanja-ideoita!

Kampanjalinkin takaa näet, mitä sinä saat vastineeksi jos osallistut:

https://mesenaatti.me/1858/auta-lapsia-kertomaan-huolistaan-tunnekivien-avulla/

Alakouluille lähetettävien tunnekivien mukaan painatamme ohjeen tunnekivien käytöstä, jotta opettajat, koulukuraattorit ja -psykologit voivat käyttää tunnekiviä apuna, kun juttelevat lasten kanssa.

Tunnekivi-aktiviteetista olen kertonut blogikirjoituksessani nro 10: Mitä takaisin kouluun?

Mukana kampanjan tukijana Liuskemestarit Oy, heiltä saat kauniit kivet moneen tarkoitukseen: liuskekivet pihaan, sisustuskivet, luonnonkivilattiat ja vaikka mitä!
https://liuskemestarit.fi/ 

Lämmin kiitos kampanjaan osallistuville!
Voit osallistua myös jakamalla tietoa kampanjasta tutuillesi.

Alla olevalla lomakkeella voit osallistua Jukka Hukka ja lohikäärmevauva -kirjan arvontaan 19.11.2020 mennessä. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Arpaonni suosi turkulaista Tiiaa! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille <3


Kirja arvotaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2020 ja voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse. Mikäli voittaja ei vastaa sähköpostiin 25.11. mennessä, kirja arvotaan seuraavalle. Seuraa siis myös roskapostiasi!
Kirja lähetetään voittajalle PS-kustannuksesta.

Kategoriat: Uncategorized