fbpx

Lapsen tunteet

22. Mitä lapsen tunteet –sivustolla tapahtuu jatkossa? Lue, vaikuta ja voita Tunnekivet arvonnassa*!

admin /

*Arvonta on päättynyt

Vieraskynäkirjoitus, Satu Mäkinen 

Lapsen tunteet –blogi täyttää maaliskuussa 1 vuoden! Synttäreiden kunniaksi järjestämme tämän kirjoituksen yhteydessä arvonnan, jossa voit voittaa Tunnekivet ohjeineen itsellesi. Tunnekivet auttavat lapsia kertomaan tunteistaan ja huolistaan.

Mitä blogissa on tähän mennessä tapahtunut?

Alun perin blogissa oli tarkoitus kertoa läheisen menettäneen lapsen tukemisesta, mutta koronan alettua Susanna huomasi, että lapsen tukeminen tunteiden käsittelyssä on aihe, joka koskettaa nyt hyvin monia perheitä ja lasten parissa työskenteleviä ammattilaisia. Blogissa on maaliskuusta 2020 lähtien julkaistu käytännön vinkkejä siitä, miten lapsen kanssa voi käsitellä tunteita joita koronatilanne, tai moni muukin tilanne voi herättää. Blogia ovat lukeneet niin lasten vanhemmat kuin lasten parissa työskennelleet ammattilaisetkin.

Blogin oheistuotteena syntyi myös idea tunnekivikampanjasta, ja Tampeereen kaupungin järjestämän joukkorahoituskampanjan kautta tamperelaiset alakoulut saivat tunnekivimateriaalin itselleen.

Mitä sivustolla tapahtuu jatkossa?

Jatkosuunnitelmissa on, että sivustolle tulee tunteisiin liittyvien vinkkien lisäksi tietoa ja käytännön työkaluja sekä menetelmiä läheisen menettäneen lapsen tukemisen näkökulmasta. Tätä aihetta ei ole vielä tuotu esiin Lapsen tunteet -sivustolla, vaikkakin monia sivustolla olevia tunteisiin liittyviä aktiviteetteja voidaan hyödyntää myös läheisen menettäneiden lasten kanssa.

Minä olen Satu Mäkinen, ja opiskelen palveluliiketoiminnan kehittämisen YAMK-tutkintoa Oulun ammattikorkeakoulussa. Lähden opinnäytetyöni ja palvelumuotoilun opintojakson kautta kehittämään yhdessä tämän sivuston perustajan Susannan kanssa hänen palveluitaan asiakaslähtöisesti, jotta hän voisi jatkossa hyödyntää paremmin osaamistaan erityisesti surevan lapsen tukemisesta ja tuoda sivustolle kokonaisuuksia ammattilaisten ja perheiden avuksi.

Kehittämistyö on tarkoitus tehdä valmiiksi vuoden aikana. Loppuvuodesta pilotoidaan ja lanseerataan palvelupaketteja joita kehitämme. Tämän jälkeenkin tullaan tekemään vielä käyttäjäkokemukseen perustuvia kyselyitä palveluiden jatkokehittämiseksi. Arvolupaus palvelussa on lapsen tukeminen. Kehitystyön aikana on tarkoitus edetä tekemällä pienimuotoinen asiakaskysely jo tämän sivuston tunteville ja sisältöä lukeneille. Tätä kokonaisuutta olemme nyt yhdessä kehittämässä.

Pysy siis kuulolla!

Tunnekivien arvonta on päättynyt. Tunnekivet voitti Teija Kajaanista, onnea!

Kategoriat: Uncategorized