fbpx

Lapsen tunteet

7. Käytännön vinkki huolista puhumiseen; kysymyspurkki

admin /

Tämä menetelmä sopii parhaiten lapsille, jotka osaavat jo kirjoittaa. Menetelmän avulla voi kuitenkin saada myös pienemmät lapset esittämään kysymyksiä, kun kysymykset kirjoitetaan purkkiin yhdessä aikuisen kanssa!

Tarvitsette vain purkin tai minkä tahansa kipon, jonka kylkeen voitte kiinnittää teipillä kysymysmerkin kuvan. Lisäksi varmista, että lapsella on saatavilla paperia ja kyniä joiden avulla hän voi tehdä purkkiin kysymyksiä silloin kun kysymyksiä tulee mieleen.

Voit kertoa lapselle, että joskus aikuisen on vaikea tietää, onko lapsella joitan huolia tai kysymyksiä mielen päällä. Samaan aikaan lapsen voi olla hankala ottaa puheeksi kysymyksiä, jotka pyörivät mielessä. Kerro lapselle, että tätä varten on keksitty

KYSYMYSPURKKI!

Kuva: oma kotialbumi

Kysymyspurkkiin lapsi voi kirjoittaa paperilapuilla kysymyksiä, jotka askarruttavat mieltä. Voitte yhdessä sopia, missä purkkia säilytetään, kuinka usein kysymyksiä luetaan, ja miten niistä jutellaan.

Lukeeko aikuinen kysymyksen heti samana päivänä kun kysymys ilmestyy purkkiin?

Jutellaanko kahden kesken?

Missä olisi paras jutella, varmaankin jossain mukavassa paikassa, vaikkapa yhdessä rakennetussa majassa?

Voit kertoa, että aina aikuinenkaan ei osaa vastata kaikkiin kysymyksiin, eikä kaikkiin kysymyksiin ole olemassa vastausta. On ihan ok vastata ”En tiedä”. Silloin voit kysyä lapselta, mitä hän ajattelee? Voit ehdottaa, että mietitte vastausta yhdessä, tai kenties keksitte mistä vastauksen voi löytää?

Ehkä myös aikuinen haluaa kysyä lapselta jotain kysymyspurkin avulla?

Kiinnostavia hetkiä kysymyspurkin parissa!

Kategoriat: Uncategorized