Tunnekivet – menetelmä

19.90

Tunnekivet -menetelmä:

  • Auttaa lasta sanoittamaan tunteita ja kertomaan, millaisia asioita hänelle on tapahtunut hiljattain, lähimenneisyydessä tai kauan sitten.
  • Rohkaisee lasta kertomaan mieltä vaivaavista asioista, joita voi olla joskus hankala ottaa puheeksi.
  • Lue lisää alla olevasta Kuvaus -kohdasta!
 • Ilmainen toimitus!
Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Miksi Tunnekivet on kehitetty? 

Lapsen voi olla joskus vaikea nimetä tunteitaan tai kertoa ajatuksistaan tai hänelle tapahtuneista asioista. Arjen keskellä mieltä vaivaavien asioiden puheeksi ottaminen voi olla vaikeaa tai se vain jää tekemättä. Kun kysyt lapselta, mitä hänelle kuuluu tai miten päivä meni, kuulostaako tutulta, että saat usein vastaukseksi ”hyvää / hyvin / ei mitään / en muista” ? Lapselle on luontevaa käsitellä tunteita ja kertoa asioista toiminnallisten menetelmien avulla, ja Tunnekivet auttavat tässä. Tunnekiviä voi käyttää ja on käytetty esim. lasten vertaistukiryhmissä, kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja kotona.

Tunnekivien kehittämistyössä ovat muutaman sosiaalialan ammattilaisen lisäksi olleet mukana 5-13 -vuotiaat lapset; kiitos Aino, Iisa, Roosa, Niilo, Nea ja Artturi!

Palautetta Tunnekivistä:

Jo ensimmäisellä kerralla huolikiven kohdalla lapsi kertoi hyvin isoja kokemiaan asioita, minkä myötä hänelle päästiin järjestämään kattavaa tukea eri sektoreilta.
-Koulussa työskentelevä ammattilainen-

Aivan ihana idea nämä tunnekivet!
-Lapsen vanhempi-

Käytimme tunnekiviä ryhmässä, ja lapset kertoivat kokemistaan asioista paljon enemmän kuin yleensä. Kiitos!
-Varhaiskasvatuksen opettaja-

TUNNEKIVET -MENETELMÄ

 • toiminnallinen väline keskustelun avaamiseen lapsen kanssa
 • auttaa lasta kertomaan, millaisia asioita hänelle on tapahtunut hiljattain, lähimenneisyydessä tai kauan sitten
 • rohkaisee lasta kertomaan mieltä vaivaavista asioista
 • vahvistaa hyvän huomaamista; mitä kivaa tänään on tapahtunut?
 • havainnollistaa lapselle, että jokaisen elämään kuuluu tavallisia, kurjalta tuntuvia ja myös erityisen hienoja asioita ja kokemuksia

Menetelmää voi käyttää useita kertoja, ja sen voi ottaa vaikka jokapäiväiseksi rutiiniksi lapsen kanssa. Menetelmää voi käyttää myös lapsiryhmässä.

Tunnekivet voivat olla myös uniikki lahjaidea tuntemallesi lapselle!

Tunnekivet on tehty käsityönä, ja ne on pakattu kangaspussukkaan. Yhdessä pussukassa on kolme erilaista kiveä. Jokainen kivi on uniikki ja hieman eri näköinen ja kokoinen. Tunnekivien mukana tulee ohje, joka on kirjoitettu lapselle. Lapsi voi lukea ohjeen itse, tai voit kertoa ohjeen hänelle omin sanoin.

Yksittäiset tilaukset lähetetään kirjekuoressa, isommat erät pakettiautomaattiin. Tilaus viedään postin toimitettavaksi viikon sisällä tilauksestasi. Lämmin kiitos tilauksestasi!

Jokaisesta Tunnekivitilauksesta lahjoitetaan 2e Ukrainan lasten hyväksi Unicefin kautta (voimassa toistaiseksi).

TOISTAISEKSI MYÖS MAKSUTON TOIMITUS!